ultramarine travel international

 

Informatii Australia    l   Marea Bariera de corali    l   Marele Drum al Oceanului    l   Paradisul surferilor    l   Whitesundays    l   Cairns    l   Townsville

Brisbane    l   Sydney    l   Info Noua Zeelanda

inapoi la Informatii Australia

MAREA BARIERA DE CORALI

Marea Bariera de corali este una din minunile naturale ale globului, alcatuita din mai mult de 2800 de recife, din 400 de tipuri de corali.

Suprafata ocupata de recife este mai mare decat Irlanda si marea Britanie impreuna.

Din anul 1981 face parte din patrimoniul UNESCO. Situata in nord-estul continentului, in dreptul regiunii Queensland, Marea Bariera de corali ofera un spectacol superb de corali colorati si peste 10.000 de specii marine unice (6000 de specii de crustacee, moluste, broaste testoase, delfini)

Pentru oamenii de stiinta, pentru iubitorii vietii acvatice, pentru fotografi, pentru scufundatorii amatori, pentru pescari sau pentru orice turist, Marea Bariera de Corali este un loc de vis.

Animale, minerale si vegetale, toate intr-unul.

Viata recifului este sezoniera: octombrie, noiembrie si decembrie sunt luni cu viata subacvatica activa de imperechere; din ianuarie pana in mai este o gradinita ce invadeaza apele din jurul recifelor; din iunie pana in septembrie este sezonul de pescuit al delicateselor.

Port Douglas este locul de plecare intr-o croaziera spre recife.

 

Go to page: 1 2 Next
Corali
Marea Bariera de Corali
Snorkeling
MBC apus de soare
MBC insule corali
Port Douglas
Port Douglas, vedere
MBC subacvatic