ultramarine travel international

 

Informatii Australia    l   Marea Bariera de corali    l   Marele Drum al Oceanului    l   Paradisul surferilor    l   Whitesundays    l   Cairns    l   Townsville

Brisbane    l   Sydney    l   Info Noua Zeelanda

inapoi la Informatii Australia

SYDNEY

 

Sydney este capitala statului New South Wales, fiind cel mai populat oras al tarii cu 4,250,100 locuitori. Sydney este cel mai vechi oras si cel mai important centru economic al Australiei.

Capitanul Cook, la bordul vasului Endeavour, a acostat in Golful Botany, la 28 aprilie 1770 si a luat in posesiune pamanuturile continentului, in numele coroanei britanice.

Primii colonisti au debarcat pe continent abia 18 ani mai tarziu, in 1788. Atractiile naturale completate cu interesante opere arhitectonice, atmosfera cosmopolita si prietenoasa fac din Sydney unul din cele mai frumoase orase marine. Faima orasului incepe cu adevarat dupa Jocurile Olimpice din anul 2000.

Cladirile destinate jocurilor si hotelurile construite cu aceasta ocazie sunt considerat atractii turistice si locuri de cazare de prima clasa. Preturile la hoteluri si restaurante sunt considerate mai mici in comparatie cu cele europene si americane. Pe langa stadioanele imense si cladirile foarte moderne exista mici cartiere cochete (Glebe si Newtown) cu viata boema incantatoare. Clima placuta cu ierni blande si veri calde fac posibil sezonul de plaja timp de 9 luni pe an.

 

Locuri de vizitat

 

Portul Sydney, este inima si sufletul orasul. Mai mult, este locul vestitei Opere si al Podului Portului. Oricare din strazile orasului ofera o perspectiva asupra portului si cladirilor sale. Cea mai buna alegere de vizitare a portului este o croaziera in portul Darling.

The Rocks este locul primei asezari construite de primii colonisti sositi pe continent. Aici se gasesc unele din cele mai vechi pub-uri, restaurante cu preturi mici, galerii de arta si magazine cu suveniruri. In imediata apropiere se afla Opera din Sydney.

Opera din Sydney este cea mai cunoscuta cladire a secolului XX.

The Art Gallery of New South Wales este cea mai populara alegere. Galeria gazduieste cea mai mare colectie de arta aborigena.

Museum of Contemporary Art are intotdeauna ceva nou si provocator in salile sale. Cea mai buna veste este faptul ca intrarea este libera la ambele muzee. Bondi este plaja cu nisip alb, la 20 minute de centrul orasului, unde australienii gasesc toate posibilitatile de petrecerea timpului. Mardi Gras, este, incepand cu anii 70, cea mai mare manisfestare a minoritatilor sexuale, care culmineaza cu o parada stradala gigantica.

Opera din Sydney este cea mai cunoscuta cladire a secolului XX, datorita formei inovatoare si a tehnicilor de constructie folosite. La 30 de ani dupa inaugurare, cladirea a fost inclusa in patrimoniul tarii. In 1999, arhitectul cladirii, Jorn Utzon, a fost angajat sa proiecteze un ghid de dezvoltare viitoare a cladirii. Guvernul australian a investit 69,3 milioane dolari pentru realizarea unor proiecte de imbunatatire a facilitatilor si de completare a zonei exterioare cu noi spatii de reprezentatii teatrale. “As time passes and needs change, it is natural to modify the building to suit the needs and technique of the day.” Jørn Utzon 2000

 

Go to page: 1 2 3

Next

Vedre spre Podul Portului

Vedere spre port

Sydney, port

Opera Sydney

Sydney, parc

Casa Elisabeth

Sydney, terasa

Regina Victoria Building