ultramarine travel

international

engleza    

 

Home l  site map l contact    

 

 

 

 SCUBA DIVING SHARM EL SHEIKH

scufundari zilnice de la mal

-varianta economica-

SHARM EL SHEIKH

Ziua 1 Bucuresti Cairo - Sharm el Sheikh sau Bucuresti - Sharm el Sheikh, zbor cursa charter, in perioada in care exista


Sosire la Cairo. Intalnire cu reprezentantul agentiei din Egipt. Transport  la Sharm el Sheikh (avion, taxi sau autobus local Super Jet) Cazare la hotel (Oasis sau similar). Distanta intre Cairo si Sgharm el Sheikh este de 500 km.

Varianta zbor charter: transfer la hotel, cazare. In functie de buget cazarea poate fi la 5*, 4* sau 3*. Agentia nu recomanda cazarea la hoteluri de 3*. Avand in vedere ca sejurul este numai in scop de scuba diving, puteti opata si pentru varianta de cazare la un hotel 3*.


Zilele  2-7  Sharm el Sheikh
Mica dejun si cina la hotel. 2 scufundari zilnice de zi plus una de noapte, optional. Cu o zi inante de zbor nu se fac scufundari.


Ziua 8 Sharm el Sheikh Cairo - Bucuresti sau Sharm el Sheikh - Bucuresti in cazul unui zbor charter
Mic dejun la hotel. Transfer la Cairo/aeroport.
 

SERVICII OFERITE

Bilet de avion Bucuresti - Cairo - Hurghada/retur

De la Cairo la Hurghada se poate calatori si cu autobusul local -SupeJet -sau cu taxi privat (450 km) .
Transfer Hurghada Marsa Alam Hurghada
7 nopti cazare cu demipensiune sau pensiune completa (3 mese/zi, apa minerala, cafea/ceai dimineata) la un hotel ales de turisti.
5 zile de diving/ 2 scufundari zilnice, scufundari de noapte

Sejurul de scuba poate fi combinat cu vizite si excursii: in prima zi sau in ultima zi putem organiza vizitarea Piramidelor, a Sfinxului si a Muzeului de Egiptologie (comoara lui Tuthankamon);

De la Sharm el Sheikh se poate organiza vizitarea ccoastei de est si a Manastirii Sf. Ecaterina de pe Muntele Sinai (cea mai veche manastire din lume cu activitate neintrerupta). Este locul unde Dumnezeu a dictat lui Moise Cele 10 porunci. In interiorul manastirii veti vedea odoare bisericesti donate de domnitori romani.

 

ZBOR TAROM

 

miercuri

vineri

duminica

 

ORAR

0,40 - 2,25

3,25-7,15

 

 

 

 

Locuri de scufundari din Sharm el Sheikh

 Parcul Ras Mohammed este accesibil si pe mare dar si pe uscat. Se pot organiza excursii si pentru amatorii de fotografie sau observatie ornitologica.
Accesul in Parc se face cu programare, contracost si e bine sa va faceti rezervare cat mai curand ajunsi la Sharm. De obicei se pleaca cu barca din Naama Bay si dupa circa o ora ai ajuns. Cele mai importante trasee subacvatice sunt in jurul a doua coloane din coral care marcheaza varful peninsulei Sinai.

Yolanda Reef este numele celui din stanga botezat astfel datorita unei epave de cargobot care s-a sfaramat aici imprastiind in partea inferoara a recifului sute de chiuvete, toalete si placi de faianta! Spectacolul este incredibil chiar si acum cand coralii au colonizat multe dintre aceste prozaice artefacte umane! Scufundarea este destul de dificila datorita curentilor puternici. De obicei te scufunzi purtat de curent dar exista amenajat pe fundul apei un traseu asigurat cu parame, in caz ca ai obosit. Traseul de parama continua si spre dreapta, spre Shark Reef . Intre acesta si tarm curentii sunt extrem de puternici dar spectacolul este incredibil. Mii de baracude, dentax, si alte specii pelagice vin aici si stau suspendate deasupra abisului. Cel mai interesant este peretele exterior care coboara la verticala pana aprope de 100 de metri in adancuri ca dupa un mic prag sa se napusteasca drept si fara oprelisti pana la adancimea de peste 800 de metri! Acesta este cel mai spectaculos loc de scufundare pe care l-am vazut in viata mea! Gorgonii albe, portocalii, alcionarii roz, mov, rosii, baracude, coral negru cu flori albe, rechini, toni, mante, care se profileaza pe albastrul inchis al abisului, sunt doar cateva sclipiri ale diamantului subacvatic numit Ras Mohammed.

 

 

Daca marea e "rea", locurile sunt ocupate sau sunteti intre scufundari (de obicei se face o excursie de o zi la Ras Mohammed si daca te tin plamanii si iti ajunge aerul faci turul celor doi recifi) te muti cu barca in locul numit Alternatives.
Tot aici faci pauza si daca mergi la epava navei Thislegorm sau la Dunraven.
Locul e destul de linistit, o laguna situata pe intrarea in Golful Suez.
Pentru cei care fac snorkeling (adica observare submarina cu labe,masca si teava-snorkel) locul este propice dar nu trebuie sa iasa dincolo de centura protectoare a barierei. Atentie la curenti!

 

Ras Za'atir sau Jackfish Alley este un alt punct de scufundare foarte interesant. Este situat ceva mai la Nord de Ras Mohammed iar scufundarile se fac "in curent" sau drift dive.
O prapastie de coral este strabatuta spre Sud de curenti puternici care te poarta spre un grup de grote submarine pline de glass fish. Grotele se intind pana aproape de suprafata apei unde, printre ramurile de coral strabat razele soarelui ca niste tunuri cu laser. Imaginile sunt unice!

In exterior sunt sanse mari sa intalnesti bancuri de toni, rechini sau mante si asta datorita faptului ca acest punct este mai putin frecventat de grupurile de scafandri.
Repet, este un loc extraordinar pentru fotografii subacvatice.


Ras Umm Sid- Este situat foarte aproape de Sharm si se pot face scufundari atat de la tarm cat si din barca. Ras Umm Sid este de fapt un promontoriu care se curbeaza spre Sud intr-un golf mare unde apele se calmeaza.
Exista curenti puternici care vin dinspre Nord pe langa tarm si care alimenteaza cu hrana sutele de gorgonii (coral evantai) care umplu peretii recifului pana la adancimea de 40 de metri.
Din cauza abundentei de hrana aici poti intalni multe specii pelagice (care vin din largul marii) si am avut ocazia sa vad rechini ciocan si mante.
Se fac scufundari ziua si noaptea , este extraordinar pentru pasionatii foto-video dar recomand atentie sporita din cauza adancimii, curentilor si, de ce nu, vietatilor prezente aici.

Urcand spre Na'ama Bay exista celebrul punct de scufundare
Amphoras. Aici s-a scufundat o nava de transport care nu a putut fi identificata. Are, in orice caz, mai multe sute de ani vechime.In jurul adancimii de 30 de metri se gasesc cateva amfore de mari dimensiuni, asemanatoare cu Dolium-urile romane, vase destinate transportului granelor.
Langa ele se gaseste o balta de mercur (care provine dintr-un vas spart tot atunci, si o ancora din plumb cu inscriptii care par a fi un hibrid intre hieroglife si elemente de scriere araba. Nici scafandri egipteni nu reusisera sa descifreze incriptia. Zona poate avea curenti puternici dar poti avea ocazia sa vezi rechini balena care trec pe langa recif fara sa dea atentie scafandrilor Scufundari de noapte superbe se pot face si in punctul numit
Temple.


Este situat la sud de Ras Umm Sid destul de aproape de vechiul port pescaresc Sharm. Adancimile nu depasesc 20 de metri iar numele locului vine de la cateva coloane de coral care tasnesc spre suprafata apei.
Coloanele sunt acoperite cu gorgonii si alcionarii (corali moi) rosii, galbene si portocalii care se deschid noaptea in briza submarina.
Contrastele sunt incredibile si amintirile foto-video merita investitia.

Aici se oganizeaza si pentru incepatori scufundari diurne de verificare a tehnicii de scufundare a acestora
.

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                   designed by TOP S

Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.

 
Free Statistics
Free Statistics