engleza    

 

Home l  site map l contact    

 

 

 

destinatii

circuite

croaziere

oferte de sezon

aventura

chartere

 

CIRCUIT MAROC - CARAVANA MAROCANA

10 zile/9 nopti

Bucuresti-Casablanaca-Marrakech-Ourika-Ourzazate-Boumalne du Dades-Tinghir-Todra Gorges-Erfoud-Midelt-Fez-Meknes-Volubilis-Casablanca-Bucuresti

 

GRUP MINIM 4 persoane

 

Ziua 1: Bucuresti-Casablanca-Marrakech

Sosire la aeroport cu 2 ore inainte de plecare, zbor Bucuresti-Casablanca cu escala in Madrid.

Sosire in Casablanca, intalnire si asistenta din partea companiei locale, transfer la hotelul din Marrakech, check in, iar seara se va servi cina la restaurantul hotelului.

Marrakechul este o minunata oaza la poalele muntilor Atlas, fiind al II-lea oras imperial ca vechime.

Cladirile rosiatice, trasurile trase de cai, care traverseaza principalele bulevarde, marginite de palmieri, lamai si portocali, magarii care transporta samarele pline cu merinde, trecand pe langa gradinile parfumate de trandafiri, caprifoi si iasomie, fac din acest oras, o imbinare placuta a noului cu vechiul.

Explorati alaturi de ghidul dumneavoastra, palatul antic Bahia din zilelele haremului, acum populat doar de cuiburi de berze, mormintele regale Saadian, cartierul evreiesc, unde se gasesc unele din cele mai frumoase bijuterii din Maroc si moscheea Koutoubia, inainte de a intra in Medina (centru istoric), datata din secolul al IX-lea.

Seara intoarcere la hotel si cina.

 

Ziua 2: Marrakech

A doua zi incepeti explorarea orasului, cu vizita la gradina Eve Saint Laurent, la piscina antica Manara, prin gradinile de palmieri, urmand sa faceti un tur in jurul zidurilor Medinei.

Seara, tonul distractiilor este dat in cartierul cel mai faimos al orasului vechi, Djemee el-Fna, unde mancare adelicioasa este prajita

direct peste carbunii incinsi, din pietele agitate in aer liber, luminate cu torte. Plimbati-va apoi prin labirindul de stradute serpuite ale pietei trationale, neschimbate de peste 1000 de ani, unde veti descopri cei mai buni mesteri populari Marocani.

Cina traditionala Marocana se va servi la Restaurantul Stylia, care dateaza din secolul al XV-lea.

 

Ziua 3: Marrakech-Ourika pe culmile muntilor Atlas

Calatoria continua spre Ourika, printre paduri dense de pin si cedru, ferme terasate si sate de Berberi. In drumul spre Ourika, vom opri in satul berber  Anrar  si vom  observa stilul de viata, luand cina intr-o familie de berberi.

Sosire in Ourika si cazare la hotel.

 

Ziua 4: Ourika

 

Dupa micul dejun, veti pleca in explorarea uneia din cele mai frumose si neatinse vai din muntii Atlas, Valea Ourika, care se desfasoara la poalele muntilor, unde din loc in loc au aparut mici sate de berberi. Linistea vaii fiind tulburata doar trilurile pasarilor.

Daca e Luni, Marti , Joi, Vineri sau Sambata, veti putea merge in piata saptamanala a regiunii.

Cina se va servii la o familie de Berberi. Dupa cina intoarece la hotel.

 

Ziua 5: Ouarzazate

In continuare vom calatorii prin muntii Atlas, pe spectculoasa sosea din valea Tizi níTichkaís, cu oaze luxuriante si prin valea Tizi níTest. Pranzul se va servi intr-un sat de Berberi, in drumul spre Ouarzazate.

Ouarzazate a fost construit de francezi in anul 1920, si de atunci se filmeaza frecvent filme ale marilor producatori de la Hollywood in aceasta zona.

In localitate vom vizita una din cele mai faimoase kasbahs (cladiri fara geamuri sau mici orase fortificate, construite cu scop defensiv, la poalele muntilor sau in apropierea porturile), din Maroc, Tifoultoute, folosit ca hotel la filmarile filmului Lawrence of Arabia, in 1960. In final, veti vizita studiourile Marocane MGM Film Studio.

 

 

 

Ziua 6: Boumalne du Dades-Tinghir-Todra Gorges

Plimbare pe camil si noaptea in Merzounga.

Dupa un mic dejun special berber, se va pleca spre Tinghir, calatorind pe vechiul drum Thousand Kasbahs, care rasare din nisip, de-a lungul acestei rute pentru caravane. In zona s-au filmat The Last Tempatation of Christ, Jewel of the Nile, iar cel mai recent film Hideous Kinky.

Regiunea centrala a tarii, este una din cele entuziasmante si romantice distinatii marocane, de-a lungul raurilor, bogate in vegetatie luxuriana, cu palmieri, case traditionale construite din chirpici si vopsite in culori vibrante, la adapostul cerului albastru.

Calatoria va continua prin Valea Dades pana la Tinghir, iar apoi pana Merzounga pentru o plimbare pe camila.

Seara, veti servi cina in tabara si veti dormi intr-un cort beduin/ beduin nomad, pentru a cunoaste cat mai bine stilul de viata al nomazilor.

 

Ziua 7: Erfoud-Midelt-Fez

Drumul continua printre paduri dense de pin si cedru, ferme terasate si sate de Berberi Arzou, cunoscuti pentru obiectele artizanale facute de mana si ca experti in productia covoarelor.

Pranzul se va servi in Midelt, un sat linistit, inconjurat de frumuseti uimitoare si de muntii Atlas acoperiti cu zapana.

In zona se gasesc diverse minerale colarate, care transfoma muntii, in gramezi imense de rubine, smaralde si topaz.

Seara se va ajunfge in Fez, unde se va inopta si se va servi cina.

 

Ziua 8: Fez

Orasul Fez  este al III-lea oras sfant, dupa Mecca si Medina, fondat la inceputul secolului al IX-lea ,de catre Moulay Idriss al II-lea, fiind aprope neschimbat. Acest oras a fost leaganul filosofiei, medicinei si al religiei inca de la nastere.

Fez este cel mai bun exemplu de oras arab, care a fost inconjurat de orasul mai nou, din secolul al XII-lea si Medina veche

de peste 2000 de ani,

unde magarii si catarii inca mai cara samarele pline cu bunatati si provizii, catre comerciantii din pietele antice, cu stradute pline de tarabe si piete traditionale, pline de delicatese exotice.

Fez este locatia perfecta, pentru ati demonstra talentele de negogiator in cumpararea suvenirurilor, a covoarelor viu colorate sau a celor mai bune articole traditionale marocane.

In final urcati pe muntele, unde se mormintele Merenid, pentru o panorama spectaculoasa a Fezului.

 

Ziua 9: Meknes-Volubilis-Casablanca

Plecare spre Meknes, capitala Islamica, faimoasa pentru lungimea zidurilor sale (25 de Km), cat si pentru vinurile excelente care se fabrica in zona, unde veti opri pentru a servi pranzul, intr-un palat grandios.

Drumul contunua, prin porturile Bab El Mansour si Bab El Khamis, pana la ruinele romane Volubilis,  pentru a calatori in timp, mii de ani,

pentru a putea observa urmele lor,  locuintele, baile romane, basilicile si mozaicurile.

Sosire in Casablanca, cazare si cina.

 

Ziua 10: Casablanca-Bucuresti

Mic dejun, check out, transfer la aeroport pentru  zborurul spre casa.

Sfarsitul serviciilor.

 

 

NOTA

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile din momentul rezervarii. In cazul in care clasa de rezervare la biletul de avion s-a epuizat, agentia va oferi o alternativa de pret.

Oferta se bazeaza pe un pret preferential la biletul de avion, care impune conditii speciale de rezervare si de emitere.

Valoarea taxelor de aeroport incluse in pret se poate schimba si va fi comunicata cu exactitate numai in momentul emiterii biletului. Pentru rezervarea biletelor la alte companii, pretul se va reclacula.

 

Documente necesare: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii.

Conditii de inscriere si retragere: comform contractului de prestari servicii turistice si de regulile impuse de compania aeriana.

Copii sub 18 ani care care calatoresc in strainatate insotiti doar de unul din parinti trebuie sa aiba acordul scris al celuilalt parinte, legalizat la notar. Copiii care calatoresc in strainatate fara ambii parinti, trebuie sa aiba acordul scris al ambilor parinti legalizat la notar, iar adultul care insoteste copilul/copiii trebuie sa aiba o copie dupa cazierul judiciar.

 

Vizitati si pagina de

Sejur Maroc

 

 

 

 

 

Cazare 8 nopti la hoteluri de 4* cu demipensiune/loc in camera dubla.

Cazare 1 noapte in cort-Sahara/ziua 6

 

Transport privat si sofer pe durata circuitului.

Plimbare pe camila- Sahara

 

Ghid local Marrakesh si Fes.

 

Biletele de intrare la muzee

 

Bilet de avion  low cost

 

 

 

 

 

 

Bauturile la mese

Taxele de aeroport

Asigurare medicala de calatorie : 40 lei/pers

Asigurare storno: 1,5 % din valoarea pachetului de servicii turistice - asigurare facultativa

 

Cheltuieli personale

Orice nu este mentionat ca fiind inclus.

 

 

Cazarea poate fi asigurata si la hoteluri 5*, la cererea turistilor.

 

 

 

Low cost company

Bucuresti -Madrid

06.45 - 10.00

Madrid -Casablanca

13.50 - 14.40

 

 

Casablanca - Madrid

15.10-17.50

Madrid -Bucuresti

23.20 - 04.05

(sosire a doua zi)

 

 

Pentru inscrieri: office@ultramarine.ro

tel: 0213264492, 93; 0728 407 592

sau vizitati-ne la sediul agentiei- detalii in contact

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                                     designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.

 
Free Statistics
Free Statistics