ultramarine travel

international

engleza    

 

Home l  site map l contact    

 

SCUBA DIVING THAILANDA

Thailanda este un paradis pentru scufundatori atat prin numeroasele locuri de scufundare cat si prin frumusetea subacvatica a recifelor de coral, a formatiunilor calcaroase, a faunei tropicale prezenta aici cu mii de specii. Veti intalni cel mai docil rechin, Rechinul Leopard, pisici de mare uriase, pesti ciudati in forma de sarpe, broaste testoase, pesti tropicali minunat colorati, recife de coral rosu, albastru, mov, paduri de anemone si tot felul de vietati cu forme ciudate.

Plajele sunt largi, cu nisip foarte fin, iar dotarea turistica de mare amploare la preturi foarte mici prin comparatie cu alte destinatii.

Prezentarea locurilor de scufundare este facuta cu un minim de detalii tehnice, adresandu-se, in principal, turistilor nostri aflati in sejur de relaxare pe coastele thailandeze dar care iubesc sportul si activitatile marine.

Am prezentat  doar o parte din ofertele posibil a fi realizate prin partenerii nostri: snorkeling, croaziere de snorkeling, croaziere combinate, scufundari de la mal, croaziere pentru scufundari, de la 2 zile pana la 5 zile, cat si croaziere private pentru cuplurile romantice.

Ofertele de scuba diving sunt  pentru toate categoriile de turisti; de la croaziere private cu vase deluxe pana la vase din clasa turist pentru plecari regulate, cu data fixa.

 

DESCRIERE LOCURI DE SCUFUNDARE

 

Plaje in Insulele Similan

INSULELE SIMILAN

MAREA ANDAMAN

SNAPER ALLEY-KOH BANGU

adancimea 12-30 m

 

Panta de scufundare coboara pe langa bolovani mari de granit. La adancimea de 27 m exista un coral  mare cu schelet calcaros, in forma de copac sau de coral gorgonian. Pestii garden-eels sunt prezenti la adancimea de 23m.

 

 

SHARK FIN REEF

adancimea 5-35 m

 

Veti vedea pisici de mare cu pete albastre, garden eels, parrot fish, moorish idols, si bancuri de glassfish. Pe o parte,  prapastie abisala, pe cealalta, o panta mai lina cu recif. O trecere prin coral, la 16m

adancime, va duce dintr-o parte in alta.

 

 

EAST OF DEN

adancimea inte 9-34 m

Formatiuni de corali, o mare varietate de pesti mici: rabbitfish, clownfish, lionfish, boxfish si altii. Vizibilitate excelenta!

 

 

 

ELEPHANT HEAD ROCK-HIN PUSA

adancimea >60 m

Scufundarea : bolovani uriasi, corali cu schelet calcaros, coral gorgonian. Curentii pot fi puternici. Se poate innota prin tunelele submarine; foarte multi corali moi.

 

 

RICHELIEU ROCK

adancime maxima 30 m

 

Scufundarea

O potcoava de turnulete stancoase, ies la suprafata, la reflux. Locul este faimos pt privelistile pe care le ofera: rechinii-balena, bancurile mari de pesti pelagici( barracuda), pisici de mare, ghost pipefish, creveti harlequin, frogfish, caluti de mare. Locul este ideal pentru fotografi si macrofotografie.

 

Locatie

Richelieu Rock este in afara Khuraburi, la 14 km est de parcul marin Mu Koh Surin. Accesul spre Richelieu se poat eface  cu vaporul de la Phuket, sau de la Koh Phra Thong.

 

 

BREAKFAST BEND

adancime pana la 34 m

 

Scufundarea 

 Zonele de scufundare ale arhipelagului Similan sunt un paradis subacvativ pentru cei mai pretentiosi sufundatori: ape tourquoise, vizibilitate fantastica si o multitudine de bancuri de pesti. Fiti extremi de calmi daca innotati pe langa pestii sarpe si bucurati-va de experienta pe care vi-o ofera!

Scufundarea se numeste BREAKFAST BEND, fiind prima scufundare a excursiei si se face imediat dupa ce ati luat micul-dejun. O scufundare alaturi de pestele-chirurg (surgeonfish), specie a recifului coral, intens colorat, cu multi spini in partea dorsala; pestele-scorpion(scorpionfish), barracuda, multe bancuri de pesti. Aici coralul se prezinta in conditii excelente.

 

 

TURTLE ROCK

adancime 30 m

 O scufundare rapida pe o parte a insulei, datorata vitezei curentilor. Un loc bun pt homari, ribbon si garden eels (pesti de forma Anguilelor), hunting trevally, glass fish, morays, trigger fish si moorish idols.

 

 

HIN NA LING

adancime de 30m

Scufundarea se face printre pisici de mare cu pete albastre, rechinii-leopard si pestii-chitara.

 

 

EAGLE RAY POINT, KOH HIANE

adancimea 25m

Scufundarea se face printre bancuri multe de pesti si cateodata ca musafir, apare si un rechin foarte mare (3 m lungime), bow-mouthed guitar shark.

KOH ROK NAI

adancime 23 m

 

Scufundarea

Daca vremea e urata, Hoh Rok Nai poate fi o alternativa de scufundare pt Hin Daeng si Hin Mouang.

Curentii sunt slabi, iar vizibilitatea este buna. Va veti intalni cu pestii-fluturi, pestii-ingeri, gastropode marine, fara cochilie, colorate electrizant, homari, corali tari si bureti.

Koh Rok Nai se afla la o distanta de 4 ore de Saladar Pier, fiind mai aproape din Koh Ngai.

 

 

HIN NOK

adancimea de 20 m

Scufundarea

Koh Nok are un platou cu 5 turnulete si multe galerii subterane si se afla in partea de  NV a Hok Kraden Wreck. Se poate innota in jurul platoului (durata 1 ora).

Atractia acestui loc sunt broastele testoase si o specie neobisnuita de peste, Ghost Pipefish (Solenostomus paradoxus),a caror casa a devenit Hin Nok. Acest peste este “scump la vedere”, datorita fizionomiei sale ce seamana cu o pana. Si ca totul sa fie si mai confuz, pozitia sa in apa este verticala. Alte specii: molustele fara cochilie (Joruna Funebris), pestii-sarpe (moray eels), locuitori ai recifului de corali, baracuda, pestele flutere si pestele inger.

Vizibilitatea este redusa; cu cat intensitatea curentului este mai mare, cu atat creste si nr bancurilor de pesti. Se ajunge din Koh Ngai.

 

 

KO BIDA NOK

adancime 30 m

Scufundarea se face intr-o zona cu multe formatiuni stancoase: pereti, recif la mica adancime, bolovani si galerii pe unde se poate innota. Rechinii-leopard ascunsi in nisip, sepii, caracatite, corali tubulari de dimensiuni mari, gorgonii  realizeaza un spectacol cu multa culoare!

Accesibilitate

 Sudul insulei Phi Phi Ley, zona marina stancoasa este la 2 ore distanta de Koh Lanta si cam 1 ora de Koh Phi Phi.

 

 

KOH DOK MAI

adancime 30 m

Datorita slabei iluminari, scufundarea aici poate fi perceputa ca fiind nocturna. Stancoasa insula are un perete de scufundari foarte interesant, cu culori unice. O pestera mica (cam 5 m in lungime) duce catre o uriasa grota, in care curentii sunt destul de puternici. Pe coasta estica a insulei se intalnesc serpi de mare, rechini-leopard ascunsi in nisip, iar in vest, reciful este pe o portiune in panta.

 

Locatie

Koh Dok Mai este la jumatatea distantei dintre Phuket si  Koh Phi Phi.

 

 

Him Mouang si Him Daeng

 

Sunt locuri in care se aduna o mare diversitate de specii subacvatice, printre care si pestii din spatiile pelagice, datorita abundentei hranei.

Merita sa faceti drumul pana in Thailanda chiar si numai pt aceste doua locuri!

In Him Mouang  frumusetile exotice sunt reprezentate de culmi si turnulete subacvatice, de dimensiuni mari, uriase bancuri de pesti, intinderi de anemone, corali si gorgonia. Aveti grija la palcurile albe de corali pietrosi (au aspect de pietre), la adancimea de 8 m.

 

Locatie:

Him Daeng si Him Mouang sunt situate la o distanta relativ mare de continent, in Marea Andaman. Cel mai mai apropiat loc din care puteti pleca sa faceti scufundari in Him Daeng si Him Mouang este Koh Ngai. De aici calatoriao calatorie de 3 ore. Daca preferati sa faceti calatoria la bordul unei nave, Koh Lanta este locul ideal de unde sa porniti spre Him Daeng si Him Mouang. Calatoria dureaza 5 ore. Deasemenea, puteti porni si din Trang, Krabi, Koh Phi Phi, Phuket.

 

HIM DAENG

adancimea 35 m

Scufundarea      

Him Daeng este aproape de Him Mouang. Him Daeng  consta  in pereti, platouri si roci submarine. Puteti vedea:  rechini-leopard; rechini gri de recif; “pesti serpi”, viu colorati; baracude; caracatite; crustacee; creveti. “Rechinii sora” se intalnesc in pestera din partea SV-estica a locului, la aproximativ 10 m adancime. Tot aici pot fi vazuti si rechinii-balena.

 

 

SHARK POINT sau HIN BIDA

adancimea 18 m

 Scufundarea

Veti vedea o multime de rechini-leopard, cu lungimi de 2 m, deasemea sepii, caracatite si caluti de mare. O serie de turnulete stancoase va protejeaza de  curenti.

Locatie

Shark Point este la aproximativ 2 ore departare de Koh Lanta si la o ora de Koh Phi Phi.

 

 

RACHA YAI

adancimea intre 3-30 m

 

Gradini de corali, bolovani stancosi. In ansamblu, o scufundare buna si usoara.

Se ajunge cu barca din Phuket.

 

KOH KRADEN  WRECK

adancime intre 25-30 m

 

Scufundarea

Aceasta epava, fosta nava de razboi japoneza este scufundata in largul coastei insulei Koh Kraden. Multe capcane/plase de pescuit sunt intinse in spatele epavei. Vizibilitatea poate fi redusa dupa ce coborati la o adancime mai mare 15-20 m, astfel va va fi dificil sa “reconstituiti” sau sa vizualizati detaliile epavei. Veti vedea caluti de mare, leii de mare, uriasii pesti-sarpe, corali.

 

Locatie

Excursii zilnice de la Koh Ngai (1 ora), Koh Lanta (2ore), iar din Phuket, la bordul vaselor.

 

 

 

 

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                   designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statisticss