engleza    

 

Home l  site map l contact    

 

 

 

destinatii circuite croaziere oferte de sezon aventura chartere

 

MAROC, informatii generale

 

Suprafata: 446 550 kmp – de 2 ori mai mare decat Romania (nota: impreuna cu teritoriu disputat al Saharei de Vest, are 710 000 kmp)

Tara este impartita in 16 regiuni si 62 de prefecturi si provincii.

 

Populatia: 33,2 milioane locuitori

 

Capitala: Rabat. Marocul este o monarhie constitutionala (Mohammed VI)

 

Orase importante: Casablanca (Dar El Beida) este capitala economica, Marrakech (Perla Sudului) sau orasul rosu este un oras imperial, Fes, Meknes, Tanger, Teutan, Agadir, orasul cu cea mai frumoasa plaja (9 km lungime) si hoteluri luxoase, denumit de francezi un “Cannes” al Marocului.

 

Istoria pe scurt: in antichitate berberii au format Regatul Mauretaniei; fenicienii infiinteaza colonii pe litoral; cucerit de arabi in anii 700-710; din 1912 a fost protectorat francez pana in 1955. In 1957 a devenit regat.

 

Moneda: dirham

 

Telefon: prefix:+212; foarte bine echipata, cu acoperie buna de telefonie mobile

 

Electricitate: 220 V      

 

Limba: araba, limba franceza este foarte larg raspandita; limba berbera  este vorbita de 40% din populatie; in nordul tarii cateva zeci de mii vorbesc limba spaniola,

Turistii care vorbesc franceza sunt mai avantajati in comunicarea cu localnicii, limba engleza fiind mai putin raspindita.

 

Religia: islamica. In Maroc este interzis accesul nemusulmanilor in moschei. Sunt doua exceptii: Marea Moscheea Hassan II din Casablanca si Moscheea Timmel de langa Marrakech.

 

Peisajul: in majoritate muntos si desertic (desertul sahara).  4 masive muntoase: Muntii Atlas Inalti, Muntii Atlas de Mijloc , Anti Atlas si Muntii Rif. Muntii Atlas Inalti se intind pe 700 km de la est spre vest.

 

Viza: romanii pot calatori fara viza prealabila, cu pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii din calatorie.

 

Clima: subtropicala cu influenta oceanica, de-a lungul coastei Atlantice. Marocul este o tara ce poate fi vizitata trot timpul anului. Octombrie - aprile - este cea mai placuta perioada pentru excursii si circuite. (ziua sunt pana la 30° C, noaptea 15° C, Vara, in timpul sezonului de concedii, statiunile de pe litoralul Marocului sunt foarte aglomerate.

 

Caravana marocana

Oras

Temperaturi medii in

Januarie

Temperaturi

medii in Julie

Tanger

12°

23°

Rabat

12°

23°

Casablanca

11°

23°

Laâyoune

17°

27°

Ifrane

28°

Agadir

14°

22°

Meknès

9°

27°

Fès

27°

Marrakech

12°

29°

Oujda

28°

 

 

RABAT

Rabat este capitala Marocului, un oras considerat a apartine de drept sultanului Yacoub El Mansour, cel care si-a intins suveranitatea asupra Magrebului. Dupa moartea sultanului, Rabat a cazut in uitare, dominatia fiind, pe rand, detinuta de alte capitale marocane: Marrakech, Meknes sau Fes.

 

De vazut, de vizitat  in Rabat

 

Kasbah des Oudayas, Necropole de Chellah, Murailles Almohades, Tour Hassan, cartierul Souissi, Moscheea lalla Soukaina. Catedrala Saint Piere, piata de flori, medina, plajele orasului.

 

In Oudayas vizitati cafeneaua maura si bucurati-va de panorama superba ce se vede de pe terasa (Bouregreg, Sale, si fortificatiile de la Turnul Sultanului Hassan)

 

 

 

MEKNES

A fost supranumit Versailles-ul Marocului, deoarece sultanul Moulay ismail planuia sa-l transforme in cel mai frumos si extravagnat oras.

 

De vazut, de vizitat  in Meknes

Palatul Regal, Bab Mansour, cea mai mare poarta din Meknes, Place Hedim, piata principala a orasului. Heri Essoari, ferma ce adapostea 15 mii de cai in timpul sultanului Moulay Ismail.

 

 

CASABLANCA

Casablanca este unul din cele mai populare orase ale Marocului. Pentru unii, din filmul cu acelasi nume.

Casablanca sau Casa este un oras cu influente europeene, cu bulevarde largi, cladiri in stil art-deco si hispno-maure insirate pe strazile principale.

Orasul este dominat de Marea Moschee Hassan II. Casablanca isi incanta turistii cu o clima blanda, cu plaje la Oceanul Atlantic, cu magazine luxoase, pastrand un aer rustic subliniat, mai ales, de bazar

 

De vazut, de vizitat  in Casablanca

 

Moscheea Hasan II, Lusitania (cartierul evreiesc), Plaja Ain Diab, Palatul Mohamed V, orasul vechi,Piata de peste Casaport.

 

Beti o cafea la Rick' Cafe, plimbati-va pe Cornisa.

 

 

 

FEZ

Fez este fosta apitala spirituala a Marocului. Orasul a fost fondat in sec al IX lea de nepotul profetului Mohamed, Moulay Idriss.

 

NU plecati singuri prin Fes - orasul vechi are 9400 de strazi si alei.

 

De vazut, de vizitat  in Fez v                 

Medina medievala (orasul vechi) inclusa in patrimoniul UNESCO, Piata si Fantana najjarime, Moscheea Qarawiyn, cea mai veche universitate a islamului

 

 

MARAKECH

Marakesh este un oras pitoresc, ce se transforma rapid don vechea capitala a a caravanelor de camile in  epicentrul turistmului moracan. Zidurile cu 12 porti de intrare ce inconjoara orasul din sec al 12 lea si piata, Djemaa el Fna, sunt locurile cel mai atractiv.

 

De vazut, de vizitat  in Marakech

 

Gradinile Agdal

Poarta Bab Agnaou

Dar Si Said- o casa traditionala marocana, construita de maestri artizani locali

Palatul Badi- sec al 16 lea

Palatul Bahia

Djemaa El-Fna

 

In Marakesh cea mai  buna alegere pentru o experienta exotica este sa locuiti in Medina, la un Riad.

 

 

 

 

TANGER

Tangerul este considerat poarta catre orient.

Mitologia orasului este bazata pe legende grecesti si berbere.

Conform legendelor berbere, porumbelul yrimis de Noe a adus pamant de la Tanger - Tanja, in limba berbera,  inseamna lumea noua

 

Conform grecilor, numele orasului deriva din numele unei femei gigantice Anthee. istoricii greci antici au scris ca este cel mai frumos oras din lumea cunoscuta cu cei mai inalti si frumosi oameni din lume.              

 

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                                        designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.

 
Free Statistics
Free Statistics