ltramarine travel

international

 

engleza 

   

Home l  site map l contact

MEXIC

Exclusivitate pentru INDRAGOSTITI!! Cele mai specializate oferte!  click aici

 

Situare Mexicul este situat in sudul SUA, marginita de Marea Caraibelor,Golful Mexic si Oceanul Pacific de Nord si Guatemala in sud.

Suprafata: 1.972.550 kmp

Populatia: 106.202.903 locuitori 60%-metisi (amerindieni-spanioli); 30% amerindieni; 9% albi

Religie: 89% romano-catolici; 6% protestanti

Limba: spaniola, maiasa, alte limbi indigene

Clima: variata, de la tropicala la desertica

Impartire administrativa: 31 de state

Ziua Nationala: 16 septembrie

Numele tarii: Statele Unite Mexicane

Seful statului si al guvernului: Vicente Fox Quesada

Moneda: pesos

Viza calatorie: romanii nu mai au nevoie de viza prealabila. Visa se obtine pe aeroport pe baza documentelor de calatorie: pasaport valabil 6 luni, bilet de avion dus/intors si voucher servicii turistice.

  

 

HARTA MEXIC  (Click)

 

 

Recomanda site-ul nostru

unui prieten   (click)

 

Aboneaza-te la newsletter

 

CANCUN

ACAPULCO

ISLA MUJERES

    COZUMEL
 

TEOTIHUACAN

CHICHEN ITZA

PALENQUE

MEXICO CITY

CHICHEN ITZA

(click)

 
 
 

UXMAL

CIRCUIT

CIRCUIT

DELFINI

UXMAL

(click)

 

Circuit Mexic si sejur Cancun

   

 

Istoria Mexicului cuprinde mai multe culturi impresionante si misterioase in acelasi timp.

 

Olmecii, un popor misterios despre care nu se stie nici de unde au venit nici cum au disparut, au influentat culturile ulterioare.

 

Toltecii, asezati in nordul Vaii Mexicului, au ridicat orasul Tula, in jurul anului 600 ICh. Cultura tolteca a influientat puternic cultura maya si azteca

 

Mayasii au avut cea mai puternica si influenta cultura. Ei sunt care au inventat sistemul numeric si au fost maestrii ai ingineriei si arhitecturii, au folosi scrierea hieroglifica, au controlat un mare imperiu si aveau mari calitati de comercianti. Complexele de la Palenque (Palatul construit in mijlocul orasului, pe un deal artificial, inconjurat de galerii si curti; Templul Soarelui a fost construit de Chan – Bahlum/ sarpele jaguar), Tikal, Tulum, Chichén Itzá, Copán si Uxmal (Piramida Magicianului, despre care, legenda spune ca a fost construita intr-o noapte de un copil minune, devenit ulterior conducatorul mayasilor/ in realitate constructia a durat 300 de ani) sunt marturii vii a culturii maiase.

 

Zapotecii si Mixtecii au dezvolata valea Oxaca. Au fost excelenti constructori si artistii in metal si ceramica. Descendentii lor locuiesc in statul Oxaca de astazi

 

 

Aztecii, sunt ultimul trib sosit din nord in jurul anului 1200 ICh, pe Valea Mexicului.  Nu au avut o istorie scrisa, informatiile pastrandu-se din generatie in generatie, in forma orala.

Legenda spune ca au sosit din insula numita Aztlan, asezata in mijlocul lacului Chicomoztoc. In mijlocul insulei existau 7 temple dedicate zeului  protector Huitzilopochtli. Se spune ca erau poporul ales al zeului care le-a cerut sa pleca in cautarea « pamantului promis ».

 Pentru o lunga perioada de timp au avut un stil de viata nomad.

 

Abia in 1325, marele trib al aztecilor se stabileste in sudul lacului Texcoco, la Tenochtitlan, localitate devenita astazi Mexico, denumire ce deriva din numele zeului razboiului Mexitli.

 

Cunoscuti mai ales prin munarul mare de sacrifiici uname facute zeilor,  aztecii credeau ca bunavointa zilnica a zeilor poate fi dobandita prin sacrificarea unui sclav. Sacrificau anual intre 20-50 de mii de sclavi, crezand ca sunt singurii responsabili de fericirea  zeilor.

 

La sosirea spaniolilor, aztecii erau cea mai mare putere in zona. Aztecii si Montezuma, conducatorul imperiului, au fost cuceriti de Cortez (1520-1538), incheidu-se astfel istoria marelui imperiu Aztec.

 

 

Mexic   l   Harta Mexic   l   Cancun   l   Sejur Cancun   l   Circuit si sejur Cancun    l   Harta Cancun

Cozumel   l   Insula Femeilor   l   Chichen Itza   l   Palenque   l   Teotihuacan   l   Uxmal   l   Mexico City

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                                                                                                                               designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statistics