ultramarine travel

international

engleza    

home l  site map l contact  

Termeni si conditii de utilizare  

 

 

 

PROGRAME PENTRU SENIORI 55 plus - EXCURSII optionale

inapoi la pagina de preturi Seniori

EXCURSII IN GRECIA

EXCURSII IN CIPRU

Ziua 1 Turul orasulul Salonic

Salonic: rascrucea civilizatiilor si poarta catre Marea Egee.Turul orasului Salonic va include vizitarea catorva repere istorice simbolice cum ar fi: Turnul Alb, Biserica Sf. Demetrios, Biserica Sf. Sofia, Arcul lui Galeriu si Rotonda. Turul se va incheia cu vizitarea ultimului punct simbolic al orasului, Castelele Kastra), dupa care aveti timp liber si posibilitatea sa explorati orasul pe cont propriu. La sfarsitul zilei  transportul inclus pana in Halkidiki va fi disponibil, inclusive cazare si cina.

 

Program propus pentru 8 zile

ZIUA 1 – Prezentare in Aeroportul International Henri Coanda/Otopeni pentru plecarea spre Larnaca. Sosire in Cipru/ Aeroport Larnaca, transfer la hotel. Cina si cazare la hotelul ales.

 

ZIUA 2 – Mic dejun. Timp liber. In cursul zilei veti fi vizitat la hotel (la ora ce va fi anunata dupa sosirea in Larnaca) de catre reprezentantul agentiei locale pentru prezentarea excursiilor optionale si a programului. Cina si cazare la hotelul ales. Seara program de animatie oferit de hotel (Seara Cipriota, muzica live).

 

ZIUA 3 -  Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plimbari si relaxare sau excursie optionala pe care o achitati la destinatie. Cina si cazare la hotelul ales. Seara – Bingo, program organizat in incinta hotelului.

 

ZIUA 4 -  Mic dejun. Excursie de ˝ zi - Nicosia. Veti trece de asa numita “Linie verde” , diviziunea politica intre republica Cipru si partea de nord a insulei, suprafata ocupata de turci din 1974. Calatoria va continua spre poarta din Famagusta si Monumentul Libertatii, apoi continuam cu vizitarea Palatului Arhiepiscopal si a catedralei St. John. Se continua drumul catre Muzeul Leventis (care reprezinta istoria si dezvoltarea sociala a orasului Nicosia. Veti face un popas in piata centrala a capitalei, unde nu trebuie sa ratati macar o plimbare in “Laiki Yitonia”.

Dupa amiaza program liber. Cina si cazare la hotelul ales.

 

ZIUA 5 -  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului sau alte excursii optionale. Cina si cazare la hotelul ales. Seara – Lectii de gatit, program organizat in incinta hotelului.

 

ZIUA 6 -  Mic dejun. Excursie de ˝ zi - Larnaca si Lefkara. In aceasta zi veti porni in excursia catre Larnaca si Lefgara. Prima oprire va fi la Biserica St. Lazaros. Calatoria va continua catre lacul de sare care va conduce spre satul pitoresc Lefkara. Veti degusta din traditionala “loukoumia” si veti vizita si un atelier de prelucrare a argintului.

Cina si cazare la hotelul ales.

 

ZIUA 7 -  Mic dejun. Timp liber pentru explorarea insulei pe cont propriu sau optional excursie. Cina si cazare la hotelul ales.

 

ZIUA 8 -  Mic dejun. Eliberarea camerelor la pranz. Transfer la aeroport pentru plecarea catre casa.

 

Magia satelor montane si a manastirii Kykkos

Acest tur se desfasoara printre sate montane, dealuri si coline imbracate in pin, in apropiere de varful muntelui Olimp, cu inaltimea de 1952 m, fiind cel mai inalt punct de pe insula. Prima oprire va fi intr-unul dintre cele mai frumoase sate din Cipru, “satul Omodos”, renumit prin arhitectura cipriota si colectia de vinuri Linos.

Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra si stradute pietruite, de jur imprejurul Manastirii Sfintei Cruci, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile si care este binecunoscut de catre toti vizitatorii insulei.

Aici veti degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.

Batranelul de la Casa Socrates va fi fericit sa va prezinte arborele familiei sale si felul in care au trait, si nu in ultimul rand va va invita sa degustati din vinul lui.

De acolo veti continua un traseu placut printre muntii Troodos, inima verde a Ciprului, catre Manastirea Kykkos, cea mai mare si totodata cea mai importanta si bogata manastire din Cipru (mozaicuri aurite, icoane antice, relicve religioase adecvate). Aici vom face o evlavioasa plecaciune la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, capodopera pictata de catre Apostolul Luca.

Timp liber pentru masa de prinz si citeva cumparaturi la tirguletul din spatele manastirii: alune, condimente, dulceturi si alte produse mult cautate de catre turisti. Va recomandam sa incercati “SHOUSHOUKO”.

La intoarcere veti face o scurta oprire in satul Trimiklini pentru a degusta si a vedea cum se pregatesc renumitele dulceturi cipriote “GLICO TU KUTALIU”.

Nota: Va rugam sa fiti imbracati adecvat pentru vizita la Manastirea Kykkos.

 

Farmecul insulei Cipru

 

Acest tur se desfasoara printre sate montane, dealuri si coline imbracate in pin, in apropiere de varful muntelui Olimp, cu inaltimea de 1952m, fiind cel mai inalt punct de pe insula, muntii Troodos.

Vom opri la biserica Panayias tis Asinou construita in secolul al XII –lea (anul 1105), o biserica bizantina, interioarele fiind pictate in mod minutios cu fresca magnifica.

Continuam apoi catre satul Kakopetria – o statiune renumita de vara alcatuita din nucleul medieval asezat pe malul estic al raului Karkotis si asezarea moderna, turistica, cu magazine si cafenele. Kakopetria mai este cunoscuta si pentru plantatiile de fructe si calitatea acestora: pere, caise, cirese, piersici si mai ales pentru mere. In sat sunt cateva biserici vechi; cea mai cunoscuta este Agios Nicolastis Stegis. Ambele biserici au fost desemnate ca Situri de Patrimoniul Mondial ale Unesco.

Urmatoarea oprire va fi la unul dintre cele mai frumoase sate din Cipru, “satul Omodos”, renumit prin arhitectura cipriota, colectia de vinuri Linos. Omodos este un sat pitoresc cu case de piatra si stradute pietruite, de jur imprejurul Manastirii Sfintei Cruci, sat care de-a lungul anilor si-a pastrat identitatea si obiceiurile si care este binecunoscut de catre toti vizitatorii insulei. Aici vom degusta unul dintre vinurile traditionale din Cipru, “Comandaria” si tuica locala, asa numita “Zivania”.

Batrinelul de la Casa Socrates va fi fericit sa va prezinte arborele familiei sale si felul in care au trait, si nu in ultimul rand va va invita sa degustati din vinul lui. Intoarcerea la hotel va fi in jurul orei 17.00.

 

Asa de multa istorie asteapta sa fie descoperita in Pafos - calatorind spre Pafos te bucuri de schimbarile decorului, de la plantatiile cu struguri si citrice la locurile arheologice.  Strabatand zona Fasouri printre plantatiile de citrice veti face prima oprire in orasul antic Curium. Acest obiectiv turistic greco roman aflat pe un tarm inalt, domnind asupra Marii Mediterane si frumosul teatru in aer liber, ofera vizitatorilor o priveliste spectaculoasa in toate directiile. Continuam apoi prin Episkopi, cea mai mare baza militara britanica, inainte de a ne bucura de timpul liber  la Petra tou Romiou – Locul de nastere al Afroditei, despre care legenda spune ca s-ar fi nascut din valuri.  In Pafos veti vizita casa lui Dionisos cu faimoasele sale mozaicuri, care au fost descoperite accidental in 1962.  Veti trece pe langa ruinele castelului Saranta Kolones, ”Cele 40 de Coloane” si Coloana Sf. Pavel, unde se spune ca apostolul a fost biciuit cand el si Sfantul Varnava au propavaduit crestinismul pe insula. Se trece pe linga catacomba Sfintei Solomoni, a carei intrare este insemnata de un copac mare plin cu bucatele de material. Se spune ca daca cineva din familie, este bolnav, atarnand o batista pe ramura acestui copac sfant, persoana bolnava va fi in mod miraculous vindecata.

Timp liber pentru masa de pranz si o mica plimbare in zona portului pentru citeva cumparaturi.

La intoarcere veti face o mica oprire in satul Ieroskipou, pentru a gusta delicatesele din Pafos -  “LOKUMIA.”

inapoi la pagina de preturi Seniori

 

Ziua 2 Alexandru Cel Mare 

Pella Antica – Loutra Pozar – Cascadele din Edessa

 

Astazi veti avea posibilitatea de a vizita repere importante ale antichitatii. Pella, la doar 50 km de Salonic, a fost cea mai tanara capitala a Macedoniei si locul in care s-a nascut Alexandru cel Mare. Dupa ce vizitam Pella, turul va continua spre Nord spre izvoarele  fierbinti de la Orous Boras. Aici veti avea timp sa mergeti la Spa-ul cu ape termale si piscinele incalzite in care temperatura nu coboara niciodata sub 30C. Daca doriti,  puteti incerca un masaj profesionist la SPA si puteti beneficia de acces in zonele VIPdoar contra unei taxe suplimentare. Avem timp sa luam pranzul in aer liber la o taverna cu mancare traditionala. Turul continua cu vizitarea orasului Edessa, a cascadelor si a Muzeului Apelor. In cele din urma, ne intoarcem la hotel ( drumul dureaza 2 ore) si incheiem seara cu servirea cinei.

 

 

Ziua 3 Vergina si Zeii Greciei

Vergina, Fillipos – Dion si Muntele Olimp; resedinta Zeilor

 

Calatoria deastazi incepe din orasul Vergina, care in trecut, a fost capitala Macedoniei si se numea Aiges.Aici vom vizita mormintele macedoneene si muzeul unde se pot vedea fundatiile cladite de grecii macedoneeni. Apoi, vom lua pranzul la o taverna traditionala. Excursia continua spre Dion, care se afla  la o distanta de aproximativ  70 de km. La Dion vom vizita Muntele Olimp, resedinta Zeilor Greci. Va vom duce in locul in care, potrivit miturilor, Dias i-a cantat iubitei lui un cantec de dragoste. Apoi ne vom intoarce la hotel pentru cina.

 

 

Ziua 4 Meteora

 

Turul  va va solicita putin, deoarece distanta este destul de mare. Va dura in jur de 4h 30 sa ajungem la Meteora, un fenomen geologic exceptional care va merita cu siguranta calatoria. Acest loc fenomenal a fost ales de greci pentru spiritualitate. Vom vizita 2 manastiri proprietate UNESCO si vom experimenta viata de zi cu zi a calugarilor. Ne vom indrepta apoi spre Kalambaka, un orasel frumos de la poalele Meteorei unde vom lua masa si ne vom bucura de priveliste. Apoi ne intoarcem spre Halkidiki, si vom ajunge la hotel dupa un drum de 4h 30.

 

 

Ziua 5 Croaziera la Muntele Athos

Gradina sfanta a Ortodoxiei

 

Daca nu ploua, vom pleca intr-o croaziera pana la Agion Oros. Athos este un stat teocratic dedicat slavirii lui Dumnezeu si perpetuarii ortodoxiei. Civilizatia nu a patruns pe Muntele Athos care este locuit doar de calugari. Cei care se vor hotari sa viziteze acest loc vor realiza ca vor fi nu numai complet relaxati si linistiti, ci si ca au oportunitatea sa viziteze o zona in care putina lume a avut ocazia sa ajunga. Femeilor le este interzis accesul pe Muntele Athos, de aceea nostrum vasul de croaziera se va apropia la aprox. 500m de tarm. Seara ne intoarcem la hotel pentru cina si innoptare.

 

 

Ziua 6 Salonicul noaptea

 

In seara aceasta, dupa cina, ne asteapta o surpriza: vom experimenta viata de noapte a Greciei. Salonicul este faimos pentru bucataria sa, pentru bouzouki si pentru cluburile de noapte. In seara aceasta vom petrece ca si grecii si vom vedea ce inseamna cultura pop moderna. Dupa o noapte in club – cu dans si bautura pana dimineata devreme- ne intoarcem la hotel.

 

Ziua a 7-a pe urmele Apostolului Pavel si a ale filosofului Aristotel

 

Turul orasului va incepe de pe renumita Strada Egnatia, construita deasupra drumului care pornea de la Roma si, dupa 200 km ajungea la Constantinopol. Vom merge aproximativ 2 h. Prima destinatie va fi pe malul lacului Strimonas, unde odinioara era unul din cele mai importante orase ale Macedoniei. Philippos, al 2-lea oras antic ca marime, unde s-a gasit aur in raul in care Apostolul Pavel a botezat primul crestin, o femeie numita Lidia. Vom lua pranzul, apoi ne vom indrepta spre o destinatie complet diferita, locul nasterii lui Aristotel. Aici vom vedea ceasul solar si alte descoperiri faimoase ale lui Aristotel. Dupa amiaza ne intoarcem la hotel pentru cina si odihna.

 

 

Ziua a 8-a Fabrica de ulei de masline

 

Inainte de a pleca spre aeroport, vom face o excursie scurta la una din cele mai renumite fabric de prelucrare a maslinelor din Halkidiki. Regiunea Halkidiki este renumita pentru calitatea productiei de ulei de masline. Vizitand fabrica, veti ava ocazia sa vedeti indeaproape procesul de productie al uleiului de masline. Bineinteles, veti putea gusta masline si ulei de calitate si le veti putea cumpara direct din fabrica.

In cele din urma, ne indreptam spre aeroport.

 

Preturile pentru excursiile optionale:

 Turul orasului Salonic : inclus in program

 Alexandru Cel Mare : 35 euro

Vergina+Muntele Olimp+vechea Pella+Spa :40 euro

Meteora : 40 euro

Croaziera la muntele Athos : 35 euro

Orasul Salonic noaptea (bouzouki) : de la 85 euro

Apostolul Pavel si Filozoful Aristotel : 35 euro

Fabrica de ulei de masline : inclusa in program

NOTA ! Intrarile pentru muzee , Vergina , Pela , Dion , Lydia , Aristotel si Meteora nu sunt incluse in pretul excursiilor.

 

inapoi la pagina de preturi Seniori

 

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                                                                                 Termeni si conditii de utilizare                                                                         designed by TOP S

©Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statistics