ultramarine travel

international

engleza    

 

Home l  site map l contact    

EGIPT

EGIPT Jeep safari in DESERTUL DE VEST- SIWA

CAIRO-ALEXANDRIA-MARSA MATROUH-SIWA-BAHARYA-DESRTUL ALB-MUNTII DE CRISTAL-CAIRO

 

Ziua 1 plecare spre Cairo
Plecare de pe aeroportul Otopeni spre Cairo.

 

Ziua 2 Cairo, Piramidele si Sfinxul


Sosire la Cairo, cazare la hotel. Dupa micul dejun, intilnire cu ghidul vostru in desert. Turul orasul Cairo, vizitarea Marilor Piramide si a Sfinxului, vizitarea Muzeului de Egipologie. Dupa amiaza libera pentru cumparaturi si ultimele pregatiri. Seara, optional, spectacol de lumini si sunet la Piramide si Sfinx. Cina la hotel.

 

Ziua 3 Drumul spre Alexandria


Cairo-Alexandria 220 Km; Alexandria / Alamein 120 Km.
Micul dejun la hotel. Plecare spre Alexandria. Oprire la manastirile din Valea Natroun , manastri din secolele IV-VI. Continuarea drumului spre Alexandria si vizitarea Teatrului Roman. Prinz delicios cu preparate din peste, in portul orasului. Continuarea drumului pe coasta de nord, pina la Alamein. Cazare si cina la hotel

 

Ziua 4 Drumul la Siwa


Alamein / Marsa Matrouh 160 Km. Marsa Matrouh / Siwa 300 Km.
Dupa micul dejun, o scurta vizita la Muzeul Celui de-al doilea Razboi Mondial. Continuarea drumului pe costa Meditaranei pina la Wadi Istabl, apoi intarea in desert pana la oaza Siwa.
Sosire in cursul dupa-amiezii.
Cazare si pranz tarziu la Hotel Arousa el Wada.
Explorarea oazei incepe cu Gebel Mawta, muntele mortii cu multe morminte din perioada Greco-Romana. Lina ele se afla vechea fortareata Sha’ali. Apusul soarelui va fi vazut de la Fatness Island apoi grupul se va intoarce la hotel pentru cina.

 

Ziua 5 Oracolul lui Amun


Siwa / Baharya 400 Km.
Dupa micul dejun, vizitarea Templului lui Amun, unde vechii egipteni veneau sa viziteze faimosul oracol. Plecare spre estul oazei pentru vizitarea vechiului oras roman, a unui sat libian abandonat si ruinele unui templu Ptolemaic.
Pe marginea lacului Ain Sharouf se va servi prazul. Apoi, o baie binemeritata in lac, inaintea plecarii spre Desertul de Vest pina la oaza Bahrain unde se va si inopta.

 

Ziua 6 Maretia Desertului de Vest


120 Km
Dupa micul dejun, plecare spre marele Desert de Vest. Se va trece prin depresiunea Qattara, peste nesfirsite dune de nisip schimbatoare si periculoase. Aici, armata lui Cabyses a fost inghitita de nisip. Sosire oaza Bahariya, cazare la Health Club. Timp pentru o baie si un masaj.
Dupa amiaza tirziu, o plimbare prin orasul neschimabat de sute de ani.

 

Ziua 7 Baharyia


Baharya / Desertul Alb 180 Km.
Oaza Baharya este plina de monumente. Prima vizita va fi la momintul Benantui, dinastia a 26-a, apoi la capela Amasis si Templul lui Alexandru.
Se va vizita si o biserica din perioada crestinismului timpuriu, El Hayyez, si o fortareata romana. Dupa traversarea enigmaticilor Munti de Cristal , caravana ajunge in Desertul Alb. Campare in desert si petrecerea unuia din cele mai spectaculoase nopti sub stelele desertului.

 

Ziua 8 Intoarcerea la Piramide si Sfinx


Desertul Alb / Cairo 500 Km.
Dupa micul dejun pregatit in fata cortului, pregatirile de plecare spre Cairo. Drumul traveseaza dune magnifice iar peisajul este de neiutat. Sosire la Cairo si transfer la aeroport.

 

Ziua 9 Intoarcerea acasa
Plecare spre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Otopeni in jurul orei 6 dimineata.

 

Servicii oferite

 

Cazare
2 nopti la Cairo HB
1 noapte la Alamein HB
1 noapte Hotel Arousa el Wada HB
2 nopti campare in desert FB
1 noapte la Health Club Bahariya HB
· 4x4 jeep safari, 5 zile in desert
· vizitele mentionate in program
· Biletul de avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti
· Asigurarea medicala

·

 

Oaza Siwa este cea mai indepartata oaza de Cairo, in jur de 650 Km, dar este si cea mai fascinanta.
Nesfarsita Mare de Nisip a fost strabatuta si de Alexandru cel Mare pentru a consulta Oracolul lui Amun, in anul 331 I.Ch.
Locuitorii oazei au o cultura proprie, obiceiuri si limba, wiwi,(berbera) diferite de cele arabe. Femeile poarta costume traditionale si se impodopesc cu bijuterii din argint.
Siwa este locul unde se pot cumpara cele mai interesante creatii vestimentare, esarfe decorate cu monezi antice si bijuterii din argint.

Asezarea initiala, Aghurmi, a fost fondata in anul 1203. Plantatiile de palmieri si maslini de-alungul lacurilor si izvoarelor au facut si mai fac posibila viata in mijlocul marii de nisip fierbinte.

Ruinele fortaretei Shali, mormintele cu inscriptii murale din Muntele Mortii, Templul si Oracolul lui Amun, baia Reginei Cleopatra, Insula Fatness sunt cateva din frumusetile unei destinatii indepartate, ascunse dupa dunele de nisip ale Saharei de est.

Experienta va fi de neuitat.
·

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                   designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.

 
Free Statistics
Free Statistics