ultramarine travel

international

engleza    

 

Home l  site map l contact    

 
 

SPANIA

Exclusivitate pentru INDRAGOSTITI!! Cele mai specializate oferte!  click aici

SPANIA

Denumire oficiala: Regatul Spaniei

Localizare: Insula Iberica, in sudul Franteti, intre marea Mediterana la est si la sud si Oceanul Atlantic la vest. Impreuna cu Andora si Portugalia formeaza Insula Iberica.

Suprafata: continentala si Insulele: Baleare, Canare (pe coasta Africii) 506 030 kmp - de 2, 12 ori  suprafata Romaniei

 

Populatie: 44,710 milioane

Limba oficiala: spaniola

Moneda: euro

Capitala: Madrid

Seful statului: Regele Juan Carlos I

Orase: Madrid, Barcelona

 

Teritorii disputate: Gibraltar - aflat sub control britanic; orasele Ceuta si Melila cerute de Maroc; teritoriul Olivenza, a carei suveranitate spaniola nu este recunoscuta de Portugalia

 

Istoria Spaniei pe scurt:

cucerirea romana: sec al 2 lea I Ch pana in sec al 5 lea A Ch

sec al 5 lea - sec al 8 lea ocupati de goti, vizigoti, vandali

dominatia berberilor musulmani - maurii - sec al 8 lea pana in sec al 15 lea

Incepand cu sec al 15 lea - Regatele crestine ale Castiliei si Aragonului

 

Harti Spania...

 

SIMBOLURI SPANIOLE si ATRACTII TURISTICE

Sagrada Familia

arhitect Gaudi

Corida

Flamenco

Picasso, Pablo Ruiz

Don Quijote

Cervantes, Miguel de

Piele de Cordoba Sabii de Toledo Vin de Malaga F C Barcelona Real Madrid

Caceres

Cordoba

Salamanca

Segovia

Toledo

Istoria orasul este legata de Via de la Plata - 'drumul argintului"din vremea Imperiului Roman. 10 turnuri domina centrul istoric al orasului delimitat de zidurile arabe.

Torre de Bujaco, Biserica Santa Maria, Casa de los Golfines de Abajo (palatul Monarhilor catolici), Palatul Episcopal, palatul Mayorlargo, Palatul Ovando, Casa de los Carvajal (Centrul de Turism Caceres)

Mezquita (moschee- construita timp de 200 ani - pana in  1236, transformata in catedrala catolica), Alcazar de Los Reyes si gradinile Alcazar (Fortareata Monarhilor Crestini), Muzeul Vivo Andaluz, Podul Roman, piele de Cordoba prelucrata de Meryan, Gradina Botanica (pe malul drept al raului Guadalquivir).

Centrul istoric al orasului pastreaza splendorile Califatului de Cordoba, unul din cele mai rafinate orase din evul mediu.

Vechea si Noua Catedrala, Casa de las Conchas, Universitatea, Plaza Mayor (construita in 1755 de regele Felipe V) pentru luptele cu tauri), Podul Roman, Muzeul de Arta Nouveau si Deco.

Salamanca este prin excelenta un oras universitar. Universitatea este prima din Spania si printre cele mai vechi din Europa. Salamanca este declarat si orasul limbii spaniole datorita primei Gramatici a limbii castiliene din sec al 15 lea, instrumentul expansiunii limbii spaniole, de mai tarziu.

Segovia a fost, initial, un centru militar roman. Anii de aur ai orasului s-au derulat in perioada evului mediu ca important centru comercial.

Casa de los Picos cu fatada din piatra sculptata in forma de diamante, Medina del Campo, Biserica San Martin, Catedrala Segovia, Apeductul Roman sec I - simbolul orasului, cartierul los Caballeros, fortareata Alcazar, Gradinile Reginei Victoria, zidurile din granit ale orasului Segovia sec al 10 lea,

Alcazar Toledo, Catedrala, Sinagoga Transito, Biserica Sf. Toma, Muzeul Santa Cruz, Universitatea din Toledo, Circul Roman, Casa -Muzeu El Greco,

Arme si armuri de Toledo- vestitele sabii de Toledo cautate de toti cavalerii Europei. Sabia lui Stefan cel Mare a fost fabricata la Toledo (mai mult...)

 
Granada Malaga

Plaje

Sevila El Escorial

Palatul Alhambra - este un complex de cladiri, construite in stiluir de arhitectura diferite, si fortificatii.

Palatul Nazaries, Casas Reales,  Alcazaba, Palatul Charles V.

Oras construit de fenicieni in sec al 8 lea, pe malul marii, in Andalusia.

Palatul musulman  Gibralfaro, Alcazaba- palatul fortareata musulman, Catedrala La Manquita, Teatrul Roman, Muzeul Picasso (nascut in 1881 in Malaga)

Costa Brava, Costa Maresme, Costa Dorada

Sevila gazduieste cea mai mare catedrala din Spania si Turnul Giralda, Palatul regal, Muzeul Bellas Arte, Torre del Oro, Plaza de Espana, Palatul Pilatos - proprietatea primarului Don Pedro Enriquez din sec al 16 lea, Palatul Lebrija,

El Escorial este un complex monumental construit de regele Philip al II al spaniei pentru comemorarea victoriei asupra lui Henry al II al Frantei, in 1557.Sectiunile Complexului: Biblioteca, Palatul Regelui, Bazilica, Panteonul Regilor, Galeria de Arta, Muzeul de Arhitectura, Gradinile.

Aboneaza-te la newsletter

Pentru rezervari si

informatii suplimentare

Vizitati-ne la agentie

 

 

MADRID

BARCELONA

VALENCIA

Istoria Madridului este legata de Imperiul Roman, sec 2 I Ch. Numele initial a fost Matrice, sugerand faptul ca asezarea era strabatuta de rau. In sec 7, orasul cade sub stapanirea maura, orasul devenind Mayra.

Madrid este capitala Spaniei din anul 1561, din timpul regelui Philip al II lea al Spaniei,. Initial a fost un fort maur, Magerit. Orasul este situat in centru tarii, pe raul Manzanares.

Madrid este unul din marile orase cu o populatie de 3,5 mil locuitori.

Madridul este cunoscut ca un oras cu o viata de noapte foarte activa - la movida- mai ales ca reactie dupa anii de dictatura intretinuta de Franco.

Palatul Regal, Teatrul Regal, Muzeul Prada, Centru National de Arta Regina Sofia - unde se afla celebra Guernica pictata de Picasso.

Orasul Barcelona este al doilea oras ca marime si importanta al Spaniei. Barcelona a fost unul din porturile importante in vremea Imperiului Roman, in primii ani ai mileniului 1. Pentru 400 de ani a fost capitala vizigota in timpul regelui Ataulf. In sec al 19 lea, in timpul artei si arhitecturii Art Nouveau si a revolutiei oraselor moderne, Barcelona s-a dezvolat rapid.

Numele orasul este legat pentru totdeuna cu cel al arhitectului Antonio Gaudi, cel care si-a dedicat viata construrii Catedralei Sagrada Familia (catedrala a carei constructie a inceput in sec al 19 lea - neterminata inca)

mai mult despre Barcelona...

 

Orasul Valencia este al treilea oras, ca marime si importanta, al Spaniei. dupa Madrid si Barcelona.

Valencia este un oras recunoscut prin elemente de arhitectura unica in stil baroc, romanesc si modern. Catedrala din Valencia - basilica De La Virgen De Los Desamparados- este o bazilica gotica iar Mrecado Central este una din cele mai mari piete moderniste din Europa. Gara orasului - Estracio del Norte- este construita in stil art deco.

Ultimele creatii moderne, futuriste, apartin arhitectului Santiago Calatrava: Orasul Artelor si Stiintei - Ciutat de les Arts i les Ciencies care include un muzeu al stiintei, un cinematograf IMAX si un parc oceanic.

 

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

                                                                                                                                                                           designed by TOP S

Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statistics