ultramarine travel international

engleza    

 

home l  site map l contact    

 
 

 

 

Exclusivitate pentru INDRAGOSTITI!! Cele mai specializate oferte!  click aici

 EGIPT

 EGIPT  -  SHARM EL SHEIKH  -  HURGHADA  -  EL GOUNA  -  CAIRO

  Egipt

  Sejur Sharm el Sheikh

  Circuit Zeite si Regine

  Luna de miere

  Scuba Diving

 Harta Sharm el Sheikh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEITE SI REGINEE este un program de lux, UNIC SI SPECIAL pentru Doamne, fara sa fie exclusiv

conceput de JENI COSTEA

EGIPT - 15 zile/14 nopti

1 PLECARE SPRE EGIPT

 27 februarie/14 martie 2007

Plecare spre lumea zeilor-faraoni si a reginelor celebre, Egipt.

 Intalnire pe Aeroportul Henri Coanda.

Zbor Bucuresti - Cairo. Transfer la hotel. Somn usor.

2 ZIUA INITIERII © INTALNIRE CU MARILE PIRAMIDE,  SFINXUL

 

Dupa micul dejun si o cafea mare, plecare spre Muzeul de Egiptologie pentru prima intanire cu spiritele antice.
Este ziua noastra de initiere, o zi lunga cat o zi de munca.Vizitarea muzeului cu o oprire prelungita in sala bijuteriilor, superbe si uluitoare prin rafinamentul executiei, a pietrelor si a emailurilor.
Intalnire cu Marile Piramide ( Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticul Sfinx. Cine nu sufera de claustrofofie, poate incerca urcarea pana in inima unei piramide, acolo unde a fost, pana nu demult, spiritul faraonului.Uluite si putin obosite, vom lua masa de pranz chiar langa Piramide, pentru a prelungi vraja emotiilor.Intoarcere la hotel pentru odihna.Dupa-amiaza vom pleca intr-un loc unic la Cairo, foarte modern si foarte traditional in acelasi timp, Clubul Mohamed Ali, situat pe malul Nilului. Proprietarul, istoric si artist, colectionar pasionat, are o colectie unica de fotografii veci si obiecte apartinand familiei regale Mohamed Ali, socotit fondatorul Egiptului modern.
Doamnele vor putea admira si cumpara piese din colectia creatoarei de bijuterii inspirate din modele vechi egiptene, dna Mervat Bayoumi.Vom incheia ziua "initierii" cu o cina romantica pe malul Nilului.
3 ZIUA SECRETELOR ©  PRINTESA EUGENIA

Palatul Gezira
Dupa o noapte cu vise frumoase si un mic dejun binemeritat ne vom pregati pentru ziua "culesului' catorva din secretele feminine egiptene.
Vom vizita capodopera arhitecturii islamice, Moscheea Sultan Hassan, vom urca in minaretul unic al singurei moschei pastrate in forma de acum 1300 de ani, Ibn Tulun, vom descoperii usi si ferestre tainice catre secretele barbatilor, la muzeul Gayer-Anderson; si vom intra in camerele destinate haremului din casa al Syhaiymi - casa din sec 16-17. Vom sta sub uriasa cupola a Moscheii de Alabastru, ne vom pune o dorinta trecand prin usa dorintelor implinite si vom admira orasul de pe colina Citadelei.
Povestea de dragoste dintre Khedive Ismail si Imparateasa Eugenia a Frantei, o vom afla la Palatul Gezira, construit de Kedive Ismail pentru a gazdui marea sa iubire, cu ocazia deschiderii Canalului de Suez.
Vom continua cu masa de pranz intr-unul din restaurantele palatului. Vrajite de decoratiile si gradinile palatului ne vom intoarce la hotel, pentru odihna.Seara, transfer la gara. Calatorie cu trenul, vagon de dormit, Cairo - Assuan.
4 ZIUA IUBIRII © NEFERTARI, FRUMOASA SI MULT IUBITA REGINA

Este ziua zeitei Isis, zeita cu aripi, "cea plina de vraji".

Sosire la Assuan la orele 8,15 dimineata.

Vom zbura pana la Abu Simbel pentru a asculta cea mai veche poveste de dragoste si a vizita cele mai frumoase temple din lume: templele construite de Ramses al II a la "capatul lumii". Unul din ele, Templul cel Mic, a fost daruit din dragoste, sotiei sale, regina Nefertari.
La intoarcere, ne vom caza la cel mai inedit hotel, Piramisa, construit pe o insula a Nilului, Insula Isis.
Timp liber pentru odihna, plaja la piscina sau plimbari prin gradinile hotelului. Seara, vom traversa Nilului pentru povestea zeitei Isis, la templul dedicat chiar ei, un spectacol de lumini si sunet.
Spre casa, vom traversa din nou Nilul, cu vaporasul, pe langa formele insolite si enigmatice ale Insulei Elefantine.

5 ZIUA NILULUI ©

POVESTEA NUBIEI SI A NILULUI

Templul Kalabsha

Este ziua apei.
Vom pluti pe apele Nilului, toata ziua.Rasucit din izvoare colorate, Nilul intra clocotind prin Marile Cataracte, pe pamant Nubian, la Assuan. Povestea nubienilor se impleteste pana la confundare cu istoria egiptenilor. Un modern muzeu nubian si un templu tarziu, aduc aminte de zei uitati de mult. Vom traversa, din nou, Nilul, pentru o veche aducere aminte: inainte sa fie egiptean acest pamant a fost Nubian. Templul Kalabsha, a ramas marturie ca nubieni au avut alti zei decat egiptenii. Templul este dedicat zeului Marul, zeu al fertilitatii.Ne vom imbarca pe vaporul de croaziera, vom servi masa de pranz si vom pleca sa ne plimbam, pe Nil, cu felucca: printre Insulele Elefantine, pe bratul de vest al Nilului, pentru a admira si vizita contructiile dinspre apus: Mausoleul Aga khan, Mormintele Nobililor, Manastirea Sf. Simeon. Vom vizita si Gradina Botanica si ne vom intoarce pe vas pentru cina si , daca vrem, o seara de dans.

6 ZIUA CROCODILULUI ©

si a  SOIMULUI ©

KOM OMBO

OCHIUL LUI HORUS, EDFU

Drumul pana la Kom Ombo nu este prea lung. Avem timp pentru povestea crocodilului venerat de antici, pentru a ne pregati de intalnirea cu templul de la Kom Ombo. Vizitarea templului dedicat zeului crocodil Sobek (partea dreapta) si zeului Horus (partea stanga) va face posibila intalnirea cu medicina egipteana de acum 2000 de ani, vizitarea primelor camere de nastere din lume.
Tot aici, va fi prima intalnire cu Cleopatra, sculptata in vestmintele zeitei Isis. Cumparaturi la bazarul de langa templu. Pranzul pe vapor.
Relaxare si plaja la piscina.
"Ochiul lui Horus aduce viata vesnica si el ma apara, chiar si atunci cand se inchide"
Zeul cerului, soimul cu aripile desfacute, simbolul regelui soare, generosul datator de fertilitate, vanatorul zeiesc, fiul lui Osiris, Horus este semnul zilei noatre de 7 martie. L-am intalnit ieri la Kom Ombo, impreuna cu alt zeu. Astazi, zeului ii este dedicat, in exclusivitate, cel mai mare templu, templul de la Edfu. Peretii templului povestesc despre Marea Sarbatoare a intalnirii Marelui Zeu cu Zeita Hathor. Vom fi intampinate si salutate, la intrare, de zeul insusi, maiestos in haina de impietrita, de granit. Vom intra in capela Anului Nou a zeitei Nut, personificarea boltei ceresti si mama a zeului Ra, zeul Soarelui. Dupa masa de pranz, vaporul isi continua drumul spre celebra cetate a Tebei.Cina si o sera de dans va incheia ziua dedicata soimului.
7 ZIUA FRUMUSETII ©  HATSHEPSUT, LUXOR, KARNAK

DIMINEATA REGINELOR ©
AMIAZA SFINCSILOR

Complexul Karnak

De astazi, pentru 2 zile vom locui in vechea si celebra cetate a Egiptului, Teba , supranumita "cetatea celor o suta de porti", "orasul oraselor". Denumirea de astazi, Luxor, este un derivat al cuvantului arab "al uqsor"-palate.
Regina Faraon Hatshepsut si regina Nefertari, sotia faraonului Ramses al II lea vor umple cu frumusete ziua noastra de 8 martie, o zi lunga si plina de evenimente surprinzatoare. Colosii lui Memnon ne vor saluta stingheri si stingheriti de vecinatatea fara maretie, de jur imprejur, a unui camp cu iarba. Candva, pazeau intrarea unui templu maret.
La o rascruce de drumuri vom alege stanga si vom pasi pe urmele celei mai insolite celebritati feminine, Regina Hatshepsut. Templul ei, denumit "Splendoarea splendorii" construit la poalele muntelui Teba, in terase successive, este si astazi dovada unei imaginatii arhitectonice unice si fara egal. A fost construit de arhitectul Senmut, devenit consilierul si iubitul reginei.
Desfasurat la poalele muntelui pe trei terase succesive, legate între ele cu alei de sfinxi, templul avea gradini cu flori din care se extrageau esente de parfum, frumos mirositoare, pomi de mirt, adusi din tara Punt, fântâni, pasari si animale exotice.In Valea Regilor vom urca sau vom cobori in morminte. Cel mai frumos dintre ele, declarat "Capela Sixtina", este mormantul Reginei Nefertari.
La intoarcere, vom putea alege si cumpara obiecte din alabastru cioplite si slefuite manual, chiar acolo, in fata magazinului.
Dupa cazarea la hotel si masa de pranz, ne vom grabi la celebrarea zeului Amun si a geniul constructor egiptean, Complexul Karnak si Templul Luxor, exemple de maretie si eleganta.
Coplesite de maretia de piatra, obosite dar fericite ne vom intoarce pentru celebrarea noastra, a femeilor. Vom pregati o petrecere cat mai inedita. Va fi seara noastra.
8 ZIUA FEMINITATII ©   HATHOR, CLEOPATRA

Templul Zeitei Hator, Dendera
Vom celebra zeita veseliei, dansului, muzicii si iubirii, Zeita Hathor. Hat-Hor, înseamna Casa lui Horus. Plecam la Templul zeitei Hathor de la Dendera. Cateva mii de ani, la Dendera, s-a celebrat mitul zeitei Hathor . Constructia Templului de la Dendera sau templul lui Hator, a început în Regatul Mijlociu 2040-1658 îen. Dendera a fost loc de pelerinaj religios înca din perioada predinastica, 3000 î.Hr.Hathor este reprezentata de83oua capete de femei cu urechi de vaca, trecând drept sufletul feminin cu doua fete.
Tot aici, va fi a doua intalnire cu Cleopatra. Ne vom intoarce la Luxor, tocmai la timp, pentru Concertul de la apusul soarelui, pe malul Nilului.
9 ZIUA CULORILOR © DIMINEATA ORANGE, AMIAZA ALBASTRA
Dupa micul dejun, vom traversa desertul de est spre Marea Rosie. I-am spus ziua cilorilor pentru ca vom traversa un desert muntos in toate nuantele de galben si rosu si vom ajunge in imparatia Albastrului.
Destinatia noastra de relaxare totala este statiunea El Gouna.
Cazare la hotel Movenpick 5* sau similar.
Timp liber pentru plaja.
Cina la restaurantul hotelului.
10/11 PARADISUL ©  PLAJA, INNOT, SCUBA DIVING
Astazi facem ce vrem. Este ziua "paradisului". Este soare, cald, liniste si foarte frumos de jur imprejur.
Putem alege sa facem plaja si sa inotam, sa calarim, sa facem ski, scuba diving sau sa nu facem nimic.
Dupa amiaza, ne putem razgandi si putem pleca in vizita la beduini, unde ne asteapta o cina sub stele. Sau, plecam la discoteca. Are muzica buna, este eleganta si e bine garnisita. Noi decidem.
12 ZIUA INGERILOR ©   MANASTIRILE SF. PAUL si SF. ANTON

Dupa micul dejun vom pleca spre cele mai vechi manastiri din lume (fondate in secolele III si IV): Sf Paul si Sf. Antoniu. Prin bunavointa calugarilor, vom vizita manastirile si vom afla lucruri nestiute.
Vom sosi la Cairo si ne vom caza la hotel.
In functie de oboseala fiecareia vom hotari programul de seara.
13 ZIUA CLEOPATREI © ALEXANDRIA, MONTAZA, MUZEUL BIJUTERIILOR, BIBLIOTECA

Palatul Montazah

O zi pe malul Mediteranei, in orasul lui Alexandru cel mare si al Cleopatrei Vom intra in atmosfera vestitului oras pe cornisa ce leaga Palatul Montazah de Fortul Qaytbay, incercand sa ne imaginam cum arata pe vremea celebrilor Cezar, Antoniu si mai ales a reginei Cleopatra.
Vizitarea Muzeului Greco-Roman, Muzeului Regal al Bijuteriilor, a gradinilor si a Palatului Regal Montazah.
Masa de pranz pe malul Mediteranei, la Palatul Montaza.Plimbare pe malul marii.
Vizitarea Citadelei Qaytbay si a Bibliotecii Alexandria.
Intoarecere la Cairo. Cina la hotel.
14 ZIUA FECIOAREI © PE URMELE FAMILIEI SFINTE IN CAIRO


 
Biserica Suspendata,Old Cairo

Dupa micul dejun vom pleca spre cartierul crestin, copt, "Old Cairo"Vizitarea vechilor biserici crestine din Cartierului Old Cairo si a bisercii Maadi, pe malul Nilului, acolo unde barca Familiei Sfinte a ajuns pe mal. Vizitarea copacului Fecioarei Maria de la Matareya.
Masa de pranz, relaxare la hotel si pregatirea bagajelor de plecare. Nu uitati sa lasati loc pentru ultimele cumparaturi din bazarul Khan El Khalili, caci vom pleca in bazaar. Vom cina, intr-o atmosfera tipic egipteana, la restaurantul Naghib Mahfouz, local vizitat de lumea boema a orasului. In fiecare seara, sunt mici concerte de muzica buna pentru un auditoriu pregatit sa fredoneze melodiile. Vom pleca la aeroport.

15 INTOARCEREA ACASA

Decolarea spre casa. Sosirea pe aeroportul Otopeni.

Servicii oferite:

Servicii asigurate:

pentru un grup optim de 20 pers

1. Transferuri: toate
2. Bilet de avion Assuan-Abu Simbel-Assuan
3. Cazare:  4 nopti BB, hotel Pyramisa 5*
                 1 noapte BB, hotel Pyramisa 5*/Assuan, pe Insula Isis
                 3 nopti FB, pe vaporul de croaziera 5*standard; 5*de luxe
                 2 nopti BB, hotel Winter Palace 4*/Luxor; sau Movenpick 5*/Luxor
                 3 nopti HB, hotel Movenpick 5*sau similar/El Gouna

                 1 noapte in tren/vagon de dormit
4. Croaziera: 4 zile/3nopti pe ruta Assuan-Kom Ombo-Edfu-Luxor; plimbare cu feluca pe Nil, la Assuan.
5. Vizite: Piramide, Sfinx, Muzeul de Egiptologie, Clubul Mohamed Ali, Al Syhaiymi House, Muzeul Gayer-Anderson, Moscheea Sultan Hassan, Ibn-Tulun, Citadela, Old Cairo, Maadi, Matareiya, Manastirea Sf. Paul; Palatul Gezira, Montaza
Temple si monumente: Abu Simbel, Kalabsha, Filae, Sobek, Horus, Hatshepsut, Colosii lui Memnon, valea Regilor, Luxor, Karnak;
6. Excursii cu autocar:  El Gouna - Cairo; Cairo-Alexandria- Cairo;
7. Pranzuri si cine speciale: la clubul Mohamed Ali-Cairo, la Luxor, la Palatul Montaza-Alexandria, la Palatul Gezira-Cairo, la Restaurantul Naguib Mahfouz
8.Taxa de viza

9.Asigurarea medicala

10. Ghid insotitor                                                                                                   top

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l  

Caut prieteni de calatorie

 

 Recomanda site-ul nostru

   unuii prieten    

(click)

                                                                                                                                                                           designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statistics