ultramarine travel international

engleza    

 

home l  site map l contact    

 
 

 

 

Exclusivitate pentru INDRAGOSTITI!! Cele mai specializate oferte!  click aici

 EGIPT

 EGIPT  -  SHARM EL SHEIKH  -  NUWEIBA - HURGHADA  -  EL GOUNA  -  CAIRO

SHARM EL SHEIKH este una dintre cele mai accesibile şi dezvoltate staţiuni din Peninsula Sinai, cu toate facilităţile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci şi baruri de noapte, cursuri de golf, scufundări la mică şi mare adâncime, diverse sporturi nautice

 Situat în nordul staţiunii, goful Na’ama este unul dintre centrele activităţilor turistice, care tinde să devină o staţiune de sine stătătoare.

Un avantaj al statiunii este microclimatul care ofera zile mai racoroase vara si mai calduroase iarna, prin comparatie cu statiunea Hurghada, situata mai la sud.

Eleganta hotelurilor insirate de-a lungul coastei, cazinourile Parcul marin Ras Mohamed, oferta de scufundari iprintre cele mai frumoase recife de coral sunt motivele pentru care statiunea este preferata turistilor din toata lumea. foto

 

NUWEIBA - la 180 km nord de Sharm el Sheikh....mai mult

HURGHADA este situată pe malul Mării Roşii, la 500 km de Cairo şi este una din cele mai renumite staţiuni litorale din Egipt. Marea este aici mărginită de plaje acoperite cu nisip fin.

În unele locuri pătrund în mare recife de corali, a căror frumuseţe

subacvatică îi încântă pe iubitorii de scufundări. Hurghada asigură condiţii ideale pentru baie şi diferite sporturi nautice, datorită climei plăcute şi a faptului că temperatura apei mării nu coboară, decât  rar, sub 22° C.

La nord si la sud, s-au dezvoltat alte mici nucleee de viitoare statiuni ce rivalizeaza cu statiunea mama. Oferta de scufundari din zonele mai sudice atrage tot mai multi turisti pasionati de plaje virgine si nu prea aglomerate.

 Hoteluri 5* Hoteluri 4* Hoteluri 3*
  Hoteluri 5* Hoteluri 4* Hoteluri 3*

Piramidele de pe platoul Giza, considerate, din antichitate, una din cele 7 minuni ale lumii sunt cele mai faimoase şi mai fotografiate monumente din lume. În jurul lor s-au ţesut poveşti misterioase, despre ele s-au scris sute cărţi şi s-au făcut

filme. Marea piramidă a lui Cheops are zidite dimensiunile în raporturi matematice ce cuprind misterul universal. S-au făcut demonstraţii tehnice despre construirea piramidelor dar odată aflat lângă ele îţi vine foarte greu să le accepti. În faţa lor stă cel mai enigmatic dintre construcţiile faraonice, Sfinxul. Întrebările: când?, de ce? şi cine? a construit leul cu cap de om şi barbă regală, aşteaptă răspuns... continuare... 

Mica Veneţie a Egiptului se află la doar câteva minute de Hurghada. Este construită pe 10 km de plajă şi se mândreşte cu o arhitectură unică şi diversă. Răsfirată pe o mulţime de insule şi lagune frumoase, El Gouna oferă tot ce ţi-ai putea dori: 

 centre de scufundări şi sporturi acvatice, bază hipică,circuit de carting, cazinou, centru de magazine şi bazaruri, restaurante, baruri, discoteci, cluburi de internet, spital privat, farmacii, radio, poştă, aeroport. Terenul de golf este o atractie pentru majoritatea turistlor. Cateva ore de calarie prin desertul Sinai sunt, de asemenea, o ocazie pentru o experienta inedita. discoteca statiunii in aer liber aduna seara de seara aproape toti turistii.

Hoteluri 5*  Hoteluri 4*  Hoteluri 3*
Hoteluri 5* Hoteluri 4* Hoteluri 3*

Vase de croaziera

Croaziera pe Nil  Luxor - Assuan

Nile Story 5* Miss Egipt 5* Royale Princesse 5* Miss World 5*

 CURIOZITATI DE VACANTA

din vremea Egiptului Antic

consemnate de Jeni Costea

CALATORIILE

Calatoriile se faceau pe Nil, cu corabii speciale prevazute cu cabina cu scaune pentru pasageri si o cabina pentru bucatarie. Traversarea desertului se facea in caravane, pe drumuri pazite de corpuri de politie si arcasi. Pe drumuriel lungi se gaseau adaposturi pentru innoptare.

REGINA

4 femei au detinut si au condus de drept Egiptul antic, cu titlul de regine: Sobekneferu, Twosert, Hatshepsut, Cleopatra. Alte doua regine au avut o influenta importanta asupra sotilor lor: Nertari, sotia faraonului Ramses al II lea si Nefertiti, sotia faraonului Aeknaton

CUTIA MEDICALA DE CALATORIE

Cutiile medicale de calatorie, folosite si in timpul campaniilor militare contineau, printre altele, alifii, bandaje, esarfe de imobilizarea oaselor fracturate.

INCALTAMINTE

In mormantul faraonului Tuthankamon au fost descoperite 100 de perechi de incaltari de diferite forme, modele, confectionate din diferite materiale, impletitura de trestie, piele, aur.

CREIONUL DE CONTUR

Creionul de contur de culoare verde sau neagra a fost invent de egiptenii antici si era deopotriva folost de femei si barbati pentru protejarea ochilor impotriva infectiilor.

BIJUTERII

Bijuteriile antice erau purtate, obligatoriu, de femei si barbati. Erau confectionate din aur si pietre semipretioase: turcoaze, lapis-lazuli, qurz etc. Exemple exceptionale de bijuterii veti putea admira la Muzeul de Egiptologie din Cairo, in salalile rezervate tezaurului gasit in mormantul faraonului Tuthankamon.

SCRIBUL

Secretara Egiptului antic invata timp de 12 ani scrierea hieroglifelor. Viitorul scrib incepea studiul de la varsta de 4 ani.

BANII

Inainte de venirea persilor, egiptenii nu foloseau monede. Platile se faceu in bunuri: bumbac, usturoi, fasole etc.

BEREA

Berea era foarte populara in anticul Egipt; se preparau in 17 feluri. Alte sortimente de bere, mai scumpa, se aduceau din Siria si Nubia.

VINUL

Se cunosc 30 de sortimente de vin. Vinul era pastrat in recipiente cu etichete in care se mentionau soiul vinului, anul de preparare, numele podgoriei si al producatorului.

home   l   site map   l   Destinatii   l   Circuite   l   Croaziere   l   Oferte de sezon   l   Aventura   l   Chartere   l   Luna de miere   l   contact

Caut prieteni de calatorie

OFERTE DE SEZON

 Recomanda site-ul nostru

   unui prieten    

(click)

                                                                                                                                                                                                                                                    designed by TOP S

© Ultramarine Travel International Bucuresti - Toate drepturile rezervate.


Free Statistics
Free Statistics